LIDO alus | Bar.lv

Lido

LIDO alus pagrabā atrodas maza alus darītava un alus tiek brūvēts pēc LIDO alus darītāju receptēm. Alus darītavas vadītāja ir Vaida Zīle. Ar viņu arī es tiku aprunāties nedaudz par LIDO alu. LIDO alus pagrabā brūvē trīs dzīvā alus šķirnes. Īpašs ir LIDO Medalus – nefiltrēts viegli akcentēts medus garšas tonis,tīkams apiņu rūgtumu, medus aromātu ,alk. 4,5%. LIDO Medalus ražošanai tiek izmantots dabīgs medus. Visus alus veidus var izbaudīt visos LIDO restorānos, bet atpūtas centrā var vērot alus darīšanas procesu alus darītavā. Iesala materiāls tiek iepirkts no Somijas, Dānijas, bet apiņi no Vācijas. Malšana notiek valču dzirnavās. No alus vārīšanas dienas līdz gatavam produktam ir jāgaida pat 28 dienas.

Daži interesanti fakti:
• Ražošanas iekārtas no Austrijas tika atvestas 1999. gada 17. jūlijā, un Alus darītava sāka darboties 1999. gada 27. jūlijā.
• Alus darītavas sirds – misas vārītava- atrodas restorāna zālē.
• Lido Alus darītava ir pirmā un vienīgā restorāna tipa alus darītava Latvijā un dienā spēj saražot 950 litrus gatavā nefiltrētā alus.
• Lido Alus darītavā strādā tikai 4 cilvēki
• Alus bāros alus nonāk pa speciāliem vadiem jeb “pitoniem”. Garākais no tiem ir 92 m garš.
• Lido alus tiek gatavots no 4 iesalu šķirnēm.
• Gadā Medalus ražošanai tiek izmantoti 900 kg dabīgā medus.
• Alus pagrabā (alus dzeršanas sezonā) sestdienās un svētdienās tiek izdzerts ap 1000 litriem alus.
• Līgo svētkos tiek patērēts ap 2800 litru Lido alus.
Autors: Sintija Šitikova

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *