Gruzīnu brendijs Sarajishvili | Bar.lv

Gruzija, tā ir kultūra un vēsture katrā otrajā solī. Vīnogulāju dārzi un vīna darīšanas tradīcijas, kas ir tik senas, kā pati pasaule.

Sarajishvili ir senākā līdz mūsdienām saglabājusies Gruzijas konjaka dedzinātava. To 1884.gadā dibināju slavens gruzīnu filozofs, ķīmiķis, uzņēmējs Dāvids Sarajishvili. Savu pirmo brendiju dedzinātava piedāvāja  jau 1887.gadā.

Jau kopš tālā 1884.gada, tobrīd vēl vienīgā dedzinātava visā Krievijas caristē, kura jau tad brendiju gatavoja pēc klasiskās franču konjaka ieguves metodes. Tobrīd Dāvida Sarajishvili ražotais brendijs bija ieguvis popularitāti kā „Dabīgais Kaukāza Konjaks”. Logotips, laikam ejot, tā arī nav mainījies, proti – Kaukāza kalnu kaza, kura cēli stāv uz kāda no Kaukāza kalniem un noraugās uz vīnogulājiem.

Sarajishvili brendijs tiek ražots no baltvīna, kas ražots pārsvarā no Chardonnay, Aligote, Pinot Blanc, Chinuri šķirņu vīnogām, pēcāk divreiz destilēts un pirms pildīšanas pudelēs nogatavināts ozolkoka mucās kā minimums trīs gadus. Dedzinātavas brendija nogatavināšanas process ilgst no 3 trim līdz pat simts gadiem. Mūsdienās dedzinātava var lepoties ar 10 dažādiem Srajasishvili brendijiem.

Mūsdienās brendijs ir novērtēts visā pasaulē, ko pierāda kopš 19.gadsimta kopā iegūtas neskaitāmas godalgas, kuru vidū ir 22 Grand Prix, 128 zelta, 36 sudraba, 11 bronzas medaļas.

Degustējot kādu no Sarajishvili brendijiem, tas uzreiz izceļas ar zelta un dzintarkrāsas toni un perfekti maigu garšu, kā arī bagātīgiem vaniļas un šokolādes garšas toņiem. Tādēļ degustācijās to parasti pasniedz ar tumšo šokolādi un apelsīna šķēlītēm.

Pašreiz Latvijā Sarajishvili VS pudeles cena var svārstīties no 18-24 eiro.

Autors: Toms Kapanadze

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *