Events & Blog | Bar.lv
26. jūlijs, 2019

AS Latvijas balzams uzsāk stiprākā degvīna Latvijā – LB Vodka 69% ražošanu

AS Latvijas balzams uzsācis ražot Latvijā stiprāko degvīnu – LB Vodka 69%, kas ir paredzēts dažādu ogu un augļu uzlējumiem, kā arī liķieru pagatavošanai. “Latvijas mājsaimniecībās […]
26. jūlijs, 2019

SAMOGON – mūsdienu vintage dzēriens

Ja pavaicātu jebkuram pretim nācējam, kas ir Krievijas tradicionālas alkoholiskais dzēriens, pavisam noteikti nebūtu nevienas citas atbildes kā Vodka, bet mūsu kaimiņu Krievzemei īpašai vieta dzeršanas […]
26. jūlijs, 2019

Korķozola korķi

Korķus izmanto jau sen, tik pat cik pašu vīnu. Jau 5. gs. p.m.ē. grieķi vīna trauku aizbāšanai izmantoja korķus. Traukiem pirmie aizbāžņi tika veidoti no ģipša […]
26. jūlijs, 2019

Sparklers

    25 ml vodka 10 ml kaisles augļu sīrups (Passion Fruit) 50 ml granātābolu sula 100 ml šampanietis Rotājums: 5-6 avenes Glāze: Champagne flute Gatavošana: […]
26. jūlijs, 2019

Skyline bārs – viesnīcas Radisson Blu Latvija 26. stāvā

Bārs izceļas ar to, ka ir vienīgais bārs Latvijā, kas atrodas tik augstu, tam piemīt fantastisks panorāmas skats uz Vecrīgu un pārējo pilsētas daļu. Skats ir […]
26. jūlijs, 2019

Restorāns – bārs „Meka” Ozolniekos

Ja runājam par iecienītām vietām Jelgavā un tās netālā apkārtnē, tad viena no tādām noteikti būtu restorāns-bārs „Meka”. Restorānā ir ļoti plašs ēdienu klāsts- dažāda veida […]
26. jūlijs, 2019

Daži ieteikumi, kā kļūt par labu bārmeni

    Ar viesiem: Ja nav ko teikt – labāk klusē. Smaidi! Risini problēmas, nevis radi tās. Neiestājies par vienu konkrētu konfliktā iesaistītu pusi – saņemsi […]
26. jūlijs, 2019

BANĀNU FLIPS AR KĻAVU SĪRUPU

1 banāns 100 ml biezs dabīgs jogurts (piemēram, grieķu) 1 ola 2 ēd.k. kļavu sīrups Metode: blenderēt Glāze: ilgo dzērienu glāze (highball) Dekorācija: banāna šķēle Banānu […]
26. jūlijs, 2019

BANANA BEACH

40 ml džins 25 ml banānu liķieris 20 ml liķieris Domaine de Canton 15 ml sula ananāsu Metode: Sablenderēt ar smalcinātu ledu. Glāze: Hurricane Dekors: apelsīns, kokteiļu […]
26. jūlijs, 2019

Mai Christmas Tai

20ml Džins 20ml Tumšais rums 20ml Apelsīnu liķieris (Triple Sec) 15ml Svaigi spiesta laima sula 10ml Riekstu sīrups Metode: Sakratīt un izkāst Glāze: Old Fashioned Dekorācija: […]
26. jūlijs, 2019

MELON BALL

25 ml Vodka 10 ml apelsīnu sula 15 ml melones liķieris Metode: kratīt un izkāst šot glāzē Dekorēt ar melones bumbiņu. Iesūtīja: Anna Zaharenko
26. jūlijs, 2019

Jauna “Aldara” alus iepakojumā investē Ls 700 000

Alus darītava AS “Aldaris” alus šķirni “Apinītis Premium” turpmāk pildīs jaunās augstākās kvalitātes plastmasas pudelēs, investējot jaunajā tehnoloģijā 700 000 latu un plānojot pārdošanas apjomu pieaugumu […]
26. jūlijs, 2019

Japāņu viskijs

Japānas viskijs – ekskluzīvs un dārgs. Japāņu viskija vēsture aizsākās 1923. gadā. Tieši tad Masataka Taketsuri dibināja pirmo japāņu viskija rūpnīcu. Būdams precējies ar skotieti un […]
26. jūlijs, 2019

„BLOODY MARY” kokteilis

“Asiņainās Mērijas” izcelsme ir neskaidra. Ferdinands Peti, Ņujorkas bārmenis, apgalvoja, ka ir izgudrojis dzērienu 1921. gadā, strādājot New York Bar, Parīzē, ietekmējoties no Brodvejas dziedātājas Mērijas […]
26. jūlijs, 2019

“Moment of time” kokteilis

45 ml Absolut Elyx vodka, 5 ml rozmarīna & kumelīšu tinktūra, 2 bāra karotes medus, 15 ml svaigas citronu sulas, 1 karote kaltētas kumelītes, 1 timiāna zars, […]
26. jūlijs, 2019

Shot kokteilis “Okupācijas muzejs”

  Iesūtīja: Janis Kolocilins Kokteili labāk gatavot uzreiz 10 personām 20 ml rigas melnais balzams 20 ml jagermeistar 20 ml vodka Dekors: citrusauglis Metode: visu sakrata šeikerī […]
26. jūlijs, 2019

Avamori – Japānas rīsu brendijs

Avamori ir tradicionāls, stiprs alkoholisks dzēriens no Japānas, Okinavas salas. Tas ir pagatavots no gargraudu rīsiem un ir destilācijas produkts. Avamori alkohola saturs parasti ir 30-43%. Daži zīmoli […]
26. jūlijs, 2019

Brazīlijas dzērieni

Gandrīz 99, 9 % šo valsti apmeklējošo tūristu ir nobaudījuši šīs valsts nacionālo alkoholisko kokteili „Caipirinha”, ko mēs labi pazīstam arī tepat Latvijā. Tas ir iemantojis […]
26. jūlijs, 2019

Salda krējuma liķieri “Irish Cream” – receptes

Par Irish Cream dēvē liķierus ar alkohola saturu no 15 – 25 %, kuri pagatavoti izmantojot īru viskiju, saldu krējumu, medu, kā arī citas garšvielas.Populārākie Irish […]
26. jūlijs, 2019

LEĢENDAS PAR 11 PASAULSLAVENIEM KOKTEIĻIEM

Cik bieži pasūtot kokteili Tu zini, kads ir tā stāsts? Kokteiļi ir liela daļa no mūsdienu sabiedrības dzīves stila. Un lai gan pastāv interesanti veidi, kā […]
26. jūlijs, 2019

Pētījums: 63% Latvijas iedzīvotāju dienā neizdzer ieteicamos vairāk nekā 1,5 litrus ūdens

Vairāk nekā trešā daļa Latvijas iedzīvotāju ikdienā neuzņem pietiekamu ūdens daudzumu, tādējādi pakļaujot sevi dažādiem veselības riskiem, liecina dzeramā ūdens zīmola “Vichy” martā veiktais pētījums. Noskaidrojot […]
26. jūlijs, 2019

Restorāns „Monterosso”

Viss sākās senajā 1939.gadā, kad tika dibināta viena no slavenākajām tā laika kafejnīcām – ‘’Reitera” kafejnīca. Laikam ejot „Reitera” kafejnīca pārtapa par restorānu „Māksla’’, kas lieliski […]
26. jūlijs, 2019

Pasaules stiprāko alkoholisko dzērienu top 5

5.vieta Armageddon Šis Skotu alus ir ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā kā stiprākais alus pasaulē. Alkohola saturs ir 65%. Šo alu ieteicams dzert mazās dozās. Lai iegūtu […]
26. jūlijs, 2019

Rīgā atklās jogurta saldējuma pašapkalpošanās kafejnīcu tīklu “YoYo frozen yoghurt”

Ceturtdien, 18.augustā, Rīgā, Kr.Barona ielā plānots atklāt pašapkalpošanās jogurta saldējuma kafejnīcu “YoYo Frozen Yoghurt”, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja kafejnīcas projektu vadītājs Rihards Graudiņš. Saldējuma mašīnu un […]
26. jūlijs, 2019

SASALDĒTS PERSIKU KOKTEILIS

1 persiks 150 ml persiku jogurts Metode: blenderēt Glāze: ilgo dzērienu glāze Dekorācija: persika šķēle Persiku nomizot, izņemt kauliņu un sagriezt četrās daļās. Kā minimums pāris […]
26. jūlijs, 2019

“Gemoss” investēs miljonu latu riekstu fasēšanas līnijā

Pēc 100 000 latu ieguldīšanas jaunā veikalā-noliktavā Ropažu ielā nākamās investīcijas esot gaidāmas riekstu fasēšanas līnijā, kas tiek pārdoti ar zīmoliem “Zelta rieksts” un “Dienas deva”, […]
26. jūlijs, 2019

“Metaxa” brendijs sasniedzis 11% tirgus daļu Latvijā

Stiprais alkoholiskais dzēriens “Metaxa” pagājušajā gadā Latvijā ieņēmis 11% tirgus daļas importēto brendiju un konjaku kategorijā, liecina tirgus pētījumu kompānijas “AC Nielsen” dati. Kā biznesa portālu […]