2016. gada – 8 bāra tendences | Bar.lv

1. Mokteiļi

mokteilis

Bezalkoholiskajiem kokteiļiem (mock – no angļu valodas nozīmē “viltus”) ir plaša mērķauditorija, kura katru gadu kļūst aizvien lielāka. Tie ir klienti, kuri mūžīgi ir pie stūres un nedrīkst dzert. Tās ir arī sievietes, kuras ir stāvoklī. Kā arī cilvēki, kuri izvēlas veselīgu dzīvesveidu, un protams, arī nepilngadīgie. Viņi grib dzērienus ar sarežģītu, bagātīgu garšu un radošu pasniegšanas veidu: ar vienkāršu bezalkoholisko Mojito viņus nepārsteigt, viņiem ir vajadzīgi mokteiļi. Piemēram, Hard Rock Cafe savā dzērienu kartē pievienoja mokteili, kurā ir sajaukti sīrupi un mērces, un tiek pasniegti stikla burkās, augšpusē vainagots ar putukrējumu un dekorēts ar karameļu popkornu.

2. Kambuča, jeb tējas sēne

kombucha

Fermentētai tējai ir liela nākotne. Tā ieņem svarīgu lomu kā alkoholisku kokteiļu sastāvdaļa. Garša ir ļoti dabiska, kas tagad ir modē.

3. Jauna stila kafija

 Tendeces1

Piemēram, nitro-kafija. To gatavo izmantojot ar slāpekļa spiedienu. Beigās rodas dzēriens, kas ārēji līdzinās alum, ar putām un maigu krēmīgu garšu. To dzer aukstu. Jau šogad šī kafija speciāli izvēlētās vietās ir satricinājusi viesu prātus, bet 2016.gadā to gaida īsts uzplaukums visos pasaules bāros.

4. Uzlabotais džins

gin-mucas

Džina ražotāji ir uzsākuši džinu izturēt ozolkoka mucās, lai radītu tam krāsu un jaunas garšas notis – vaniļas, kļavas sīrupa, brūnā cukura. Tāds džins ir spējīgs kokteili pārvērst par kaut ko ļoti oriģinālu.

5. Kokteiļa un ēdiena duets

cocktail_party_300

Bārmeņi ir aizrāvušies ar dažādu kokteiļu radīšanu, kas paredzēti konkrētiem ēdieniem. Pēc tam izrādījās, ka ideālam pārim nav obligāti jāizgudro oriģināla kokteiļa recepte, nepieciešams tikai atrast perfektu ēdiena kombināciju. Piemēram, kokteilis “Sazerak” ļoti labi der kopā ar steiku florenciešu gaumē.

6. Sasaldētais kokteilis

Tendeces2

Tā patiešām ir īsta masveida revolūcija. Gan kokteiļi, gan tīrā veidā alkoholiskie dzērieni ir gan kā augļu saldējums uz kociņa, gan arī ledus. Tā pasniegšana pati pa sevi jau ir apdullinoša, bet tā var būt vēl skaistāka. Dažos restorānos šādus alkoholiskos ledus gabaliņus pasniedz kopā Prosecco. Bet citi sasaldētos kokteiļus gatavo klientu klātbūtnē ar šķidrā slāpekļa palīdzību.

7. Fotogēniskais kokteilis

Tendeces3

Mēs visi esam Instagram ķīlnieki, un no tā nekur nevar aizbēgt. Ja klients vēlas sociālajos tīklos izlikt kādu skaistu ēdiena vai dzēriena bildi, tad bārmeņi ir gatavi tādus sagatavot. Dzērienus tagad dekorē ar dažādiem ziediem, sausiem augļiem un cukura nūjiņām. Ja kokteilī ir salmiņš, tad tam noteikti ir kāds ļoti īpašs dizains.

8. Matča

matcha_4

Šī japāņu tēja pamazām pārvēršas par kokteiļu sastāvdaļu (pateicoties šī brīža modei – kokteiļi ar augu garšu). Piemēram, šādā kombinācijā: tekila, sakē uzlējums uz gurķim, mandeļu liķieris un matča ar gurķa piegaršu un jalapeno.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *